viernes, 29 de abril de 2016

ubicacion geografica de pineda de mar

Pineda de Mar es troba al bell mig de la Costa del Maresme, entre la Serralada Litoral i el mar, a 55 quilòmetres de Barcelona i a 45 de Girona, situada enmig d'una important xarxa de comunicacions configurada per la carretera N-II, l'autopista C-32 i el tren, amb una freqüència de pas de vint minuts. Una àmplia i llarga platja arenosa de gran qualitat, juntament amb una variada oferta d'allotjament -hotels, apartaments i càmpings-, un gran nombre de cafeteries, terrasses i restaurants, un ampli centre comercial i una configuració urbana de places verdes (52) i arbredes amb raconades de flors i fonts, en fan un nucli privilegiat per al gaudi de les vacances familiars, en el qual es pot combinar el plaer del sol i la platja amb la serenor de la tarda. La proximitat del parc natural del Montnegre fa possible també el contacte amb els boscos mediterranis, i no cal oblidar l'enorme oferta cultural. El clima és molt benigne i la temperatura mitjana és de 17º C.

Nombroses instal·lacions esportives -piscina, camp de futbol, pavellons poliesportius- faciliten la pràctica d'esports. Els amants de l'esport nàutic gaudeixen també d'una base nàutica ben equipada. Pineda de Mar, a més, és un lloc ideal per emprendre tot tipus d'excursions a peu o amb bicicleta de muntanya, ja que és a tocar del parc natural del Montnegre, lloc de gran bellesa paisatgística. Pel que fa als aspectes culturals, Pineda de Mar disposa de la Fundació Tharrats d'art gràfic -ubicada en un singular edifici, Can Comas, dissenyat per Javier Mariscal-, on es troba, sens dubte, una de les millors col·leccions d'aquesta modalitat artística. La Fundació acull un fons d'art permanent d'obra gràfica del mestre Joan Josep Tharrats –ànima d'aquesta fundació- i d'altres artistes plàstics de gran renom com Miró, Tàpies, Brossa, Guinovart, Clavé, Ponç, Fontserè, Subirachs. L'edifici de Can Comas acull la intensa activitat cultural del municipi: concerts, exposicions, cursets..., són programats al llarg de l'any.

Pineda de Mar conserva encara nombrosos testimonis del que va ser, en bona part, el seu passat. Des dels vestigis arqueològics d'època ibèrica i romana fins a la moderna zona esportiva, i com no, Can Comas, podem fer un recorregut cronològic per la història de Pineda que abasta gairebé dos mil anys.

L'activitat econòmica de Pineda de Mar es desenvolupa mitjançant les empreses de serveis, el comerç, l'hostaleria i la indústria (molt variada, però majoritàriament tèxtil). L'evolució, com en la majoria de poblacions costaneres, ha estat d'augment dels serveis i el comerç, en detriment de la tradició agrícola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario